Svatby 2020 a koronavirus

Víme, že se jedná o vyjímečný stav, nikdy předtím se tady nic takového nestalo. Nervy těch, které mají svatbu v dubnu/květnu/červnu, případně pak i v létě, musí být na prasknutí. My se sice nevdáváme, ale je to u nás podobné, takže vás chápeme a sdílíme s vámi pocity. Doufáme, že zdravotní situace se brzy uklidní, nouzový stav skončí a vše se začne vracet k normálu.

V podstatě neexistuje žádná správná odpověď na to, jak s plánovanou svatbou naložit. Chceme vám alespoň poradit, jak si myslíme, že je nejlepší se k situaci postavit.

1) Nepanikařte.

2) Prosíme vás, nerušte letos svatby. Počkejte, až jak se situace vyvine. Vaši dodavatelé se Vám urcitě budou snažit vyjít vstříc až do poslední chvilky.

3) Vyčkávejte. Nedělejte ukvapená rozhodnutí, kterých byste mohli posléze litovat. Například, že přesunete svatbu na jiný termín nebo další rok. Může se pak stát, že svatba by se ve váš původní termín konat mohla a pro vás to bude hořké zjištění, ale nic už s tím nenaděláte. Lepší je mít vše domlouvené a připravené než naopak. 

4) Pokud bude nutné přesouvat, přesouvejte klidně i na poslední chvíli (týden před původním datem svatby). Určitě najdete nějaké pěkné termíny v létě nebo na podzim, klidně i ve všední den. Věříme tomu, že Vaši hosté tuto situaci pochopí a velice rádi si vezmou dovolenou. Navíc od spousty kolegů ze svatebního odvětví jsme slyšely, že úterní a čtvrteční svatby jsou levnější!

5) Komunikujte se svými svatebními dodavateli - s námi, s fotografem, kameramanem, svatebními koordinátorkami atd. Ptejte se a informujte se, jak postupovat. 

6) Na základě komunikace s vašimi dodavateli si vytvořte krizový plán. Jak jsme již psaly, nepřesouvejte svatbu až do poslední chvíle. Ale mějte vytvořený plán, co dělat, kdyby k přesunu mělo nakonec doopravdy dojít. Např. najděte nové datum svatby, které bude vyhovovat všem - vám i vašim dodavatelům. 

Nové situace si žádají nová řešení. Věříme, že v dnešní moderní době, lze vyřešit spoustu problémů a překážek.

Buďme všichni klidní, milí a shovívaví. Uvidíte, že vaše svatby nakonec dopadnou báječně. :-)

Těšíme se na naše společná setkání! Do té doby se opatrujte, Váš tým Madora