Katka

"Ty jsou nádherné!

To bylo první, co mě napadlo při pohledu na šaty na figuríně při vstupu do svatebního salonu, kam jsem přijela začátkem roku 2019 s kamarádkou vybírat její svatební šaty. Požádala mě, abych jí šla za svědka a také poradila s výběrem šatů na její velký den. Moc jsem se na to těšila, a to jsem ještě netušila, co tento den odstartuje. Spousty nádherných materiálů, modelů a k tomu velice milá a příjemná paní prodavačka, díky tomu všemu jsme si čas strávený v Madoře velice užily. Kamarádka si vyzkoušela několikatery šaty a nakonec si nechala ušít model dle vlastní představy. Já mezitím stále nemohla spustit oči z šatů, které mě učarovaly na první pohled, a tak jsem si je nakonec i já vyzkoušela. Řekla jsem si proč ne, když i my budeme brzy také plánovat svatbu. Tou dobou jsem totiž už i já byla 4 měsíce zasnoubená, i když jsem svatbu kvůli profesní zkoušce, která mě ještě čekala, zatím neplánovala. Kamarádkám i paní prodavačce jsem se v šatech moc líbila .. byly opravdu krásné a já se v nich cítila jako víla! Mělo to jen jedno ale, nebyly totiž čistě bílé, ale pleťové v kombinaci s bílými srdíčky a kytičkami. Do této doby jsem byla přesvědčená, že můj svatební den bude v bílé a to mě nahlodávalo. Nechala jsem si proto nějaký čas na rozmyšlenou. 

Myšlenka na šaty mě už ale stále pronásledovala. Doma jsem to mamince povyprávěla a ukázala fotku šatů. I ona měla stejný názor … jsou nádherné, ale s barvou šatů byla na pochybách. A protože jsme obě věděly, že můj velký den budeme také brzy řešit, vyrazily jsem do Madory podívat se na šaty naživo. Po osobní návštěvě salonu bylo jasno ... vyzkoušela jsem vícero šatů, přestože každý model byl něčím okouzlující, mě to stále táhlo k těm jedněm. Koncem ledna se mi podařilo úspěšně absolvovat zkoušku a už nic nebránilo věnovat se svatebním přípravám. 

Šaty vše odstartovaly a brzy jsme našli i romantické místo pro svatební obřad a hostinu. Ovšem když jsme vybírali termín, mělo to opět jeden háček … volný termín byl pouze v květnu nebo až další rok. Po našem téměř patnáctiletém vztahu byla volba jasná. Vybrali jsme si svatbu na jižní Moravě mezi vinohrady a pro tuto romantiku se nám 25.květen 2019 zdál jako stvořený. 

Následoval výběr fotografa, hudby, ochutnávání cukroví, plánování dekorací, ... to jsou jen střípky z tříměsíčního neuvěřitelného svatebního kolotoče než přišel náš svatební den. V sobotu 25.května 2019 jsme byli oddáni na prosluněné louce mezi vinicemi s výhledem na Pavlovské vrchy. Po celou dobu obřadu nám hrála skvělá cimbálka a shora na nás dohlíželi tři nad námi kroužící čápi. Hostina proběhla na farské zahradě ve vinařství a všichni jsme si celý svatební den moc a moc užili a já se v šatech cítila jako opravdová víla. V pohodlí a bez jakýchkoliv omezení jsem vydržela až do pozdních ranních hodin.

Chtěla bych vám všem ještě jednou moc a moc poděkovat, že jsem si svůj svatební den mohla prožít v tak nádherných šatech!"

Kompletní květinová výzdoba | Michaela Moudrá (MŮJ MOMENT FLORIST)

Foto | Tereza Pallová (ZAPÓZUJ SI)