Verča

"Přítel mě překvapil.

Když jsem občas slýchávala: "Svatba nehraje v lásce dvou lidí důležitou roli.", uvědomovala jsem si ,že na svůj svatební den si budu muset ještě nějakou dobu počkat. O to větší byla radost a překvapení, když se přítel vyslovil. Nikdy na ten okamžik nezapomenu. Jak jsme seděli v prosluněném parku, dál od centra Benátek a všech turistů. Jen my dva…

Tyto krásné chvíle, vystřídalo období příprav a plánování. Shodli jsme se na letní svatbě, venku v přírodě, s rodinou a nejbližšími přáteli. Ani jeden z nás není zastánce příliš tradičních obřadů. Chtěli jsme se cítit zkrátka uvolněně, pohodlně a šťastně. V té době se hodně psalo o tzv. BOHO stylu. Nastávající ženich zavrhnul sako a já se začala poohlížet po těch správných, rozevlátých, romantických, vílích, něžných a hlavně pohodlných šatech.

Hned na začátku jsem narazila. Většina šatů, co jsem si zkoušela v půjčovnách, byla korzetového typu. Já nemůžu mít korzet! Nechci! Nemůžu v tom vydržet 5 min. natož celou svatbu. Nemůžu se zhluboka nadechnout, začíná se mi točit hlava, dělat se mi mdlo... Ano jsou krásné, ale já se potřebuji především dobře cítit.

Mamince už šla nejspíš hlava kolem. Brouzdala ve volných chvílích na internetu a narazila na Madoru. Přišla s nápadem udělat si výlet do Mikulova, i když je pro nás poměrně z ruky. Tento výlet se ukázal jako ta správná volba. Hned v první chvíli jsem byla nadšená. Velmi ochotná paní, mi donesla do kabinky, přesně ty šaty, které by se mi mohly líbit. Okamžitě jsem se zamilovala do dvou variant. Byla jsem mile překvapena, že si můžu zvolit v jaké barvě mi šaty ušijí. Mohla jsem nakombinovat vrchní i spodní díl šatů tak, aby komplet splňoval mou představu. Šaty byly kouzelné a prožila jsem v nich ten nejkrásnější a nejpohodovější den. Děkuji."

Foto | Tomáš Loutocký